MUĞLA / MARMARİS - Beldibi Sıtkı Zaralı İlkokulu

Ara

Rehber öğretmenimiz Ayşe Çavdar kaynaştırma öğrencileri ile yaratıcı drama çalışmaya başladı.

Ara

Okulumuz öğretmenleri Marmaris Halk eğitimi bünyesinde yaratıcı drama kursu alıyor (başlık)

Okulumuz Erasmus projelerinin her ikisinin ortak amaçlarından biri yaratıcı drama tekniğini öğretmenlerin öğrenmesi ve uygulamasıdır.  Bu amaçla okul rehber öğretmenimiz Kadriye ŞİMŞEK tarafından Halk Eğitim bünyesinde öğretmenlere yönelik drama kursu açılmıştır. Eğitim sonunda öğretmenlerimiz sertifika alabilecek ve sınıflarında drama tekniğini uygulayabilecektirler. Ayrıca proje öğretmenimiz Sevda GÜNEŞ tarafından kaynaştırma öğrencilerimize haftada 1 saat yaratıcı drama çalışması yapılmaya başlanacaktır. Yaratıcı drama özel eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerinin gelişmesi için bilinen en önemli tekniklerdendir.

Ara

Erasmus projemiz kapsamında 3. hareketlilik Litvanyada gerçekleştirildi.(başlık)

Okulumuzun yürüttüğü Erasmus projelerinden SanforSen kapsamında 3. hareketlilik Litvanya Panevezy şehrindeki Ortak okula yapıldı. Bu hareketliliğe okulumuz rehber öğretmeni Kadriye ŞİMŞEK ve sınıf öğretmeni Sevda ERTEKİN katıldı. 4 gün boyunca  ortak okullardan gelen öğretmenler ev sahibi okulun özel eğitim öğrencileriyle sanat ve yaratıcı drama çalıştı, bölgedeki özel eğitim okulları ziyaret edildi.

Ekm

Erasmus projemiz kapsamında öğretmenlerimiz öğrendikleri teknikleri okulumuzda uyguluyor.

Okulumuzun yürüttüğü Erasmus projelerinden SanforSen adlı proje kapsamında özel eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerinin gelişmesi için farklı teknikleri öğrenen proje ekibi öğretmenlerimiz öğrendikleri teknikleri okulumuzda uygulmaya başladı. Okulumuzda bünyesindeki kaynaştırma öğrencileriyle yapılan akrilik boya çalışmaları öğrenciler ve veliler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Eyl

Okulumuzun yürüttüğü Erasmus projelerinden SanforSen adlı proje kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Kadriye Şimşek ve Mehlika Gürel Estonya Tallinn şehrine gitti. Ortak okulun ev sahipliği yaptığı hareketlilikte öğretmenler, özel eğitim öğrencilerinin sosyal becerilerinin gelişmesi için farklı teknikleri öğrendiler, öğrettiler. Proje kapsamında 3. hareketlilik Kasım ayında Litvanyaya yapılacak.

Erasmus Projemizin planlanan ilk hareketliliği başarıyla gerçekleştirildi.

Kas

Ekm

Eyl

Kas

Okulumuz Özel Eğitim Sınıfları sınıflarına gelen akıllı tahtalar ile daha verimli ders yapmaya başladılar.Fatih projesi kapsamında okulumuza donatılan akıllı tahtalar ders işleme kalitesini bir cok basamak arttırdı. Emeği gecen herkese teşekkür ederiz.